Flexibele metalen slang

Flexibele metalen slang

Flexibele metalen slang

Flexibele metalen slang

Platinflex is een toonaangevende fabrikant van gegolfde metalen slangen en vlechtproducten. Opgericht in 2010,

Platinflex is vanaf het begin een pionier geweest en is vandaag de dag nog steeds toonaangevend in het ontwerpen en produceren van flexibele metalen slangen.

De roestvaststalen gegolfde flexibele metalen slang is speciaal ontworpen om verschillende doelen te bereiken bij het ontwerpen van pijpleidingen. Dit zijn onder andere absorptie van trillingen, werken onder vacuüm, omgaan met extreme temperaturen, onderdrukken van doorgezonden harde pijplawaai, aanpassen van heen en weer bewegende onderdelen, effectief werken onder hoge druk en uitlijnfouten aanpassen of corrigeren.

Wij bieden een van de meest uitgebreide lijnen van metalen slangproducten om te voldoen aan een breed scala van ontwerpeisen. Metalen slangen van het merk PLATİNFLEX zijn mechanisch of mechanisch gevormd, van roestvrij staal en voldoen aan de vereisten voor flexibiliteit en levensduur.

Waarom flexibele metalen slangen gebruiken?

  • Bestand tegen lage en/of hoge temperaturen.
  • Ook in vacuümtoepassingen biedt het maximale ondoordringbaarheid bij gassen onder hoge druk.
  • Ondanks de invloed van ozon of andere klimaatomstandigheden zijn er geen tekenen van slijtage te zien op de toepassing.
  • Dankzij het metalen materiaal is het zeer veilig.
  • De grotere binnendiameter maakt het mogelijk om korte druktoepassingen uit te voeren.
  • Dankzij de eerder gefabriceerde elementen kan er worden bespaard op assemblagekosten in vergelijking met gefixeerde lijnen.
  • Het heeft een perfecte chemische duurzaamheid, ook bij hoge temperaturen.
  • Het voorkomt trillingen en rek in de verbindingen.

Waarom flexibiliteit?

De flexibiliteit van de gegolfde metalen slang is het resultaat van het buigen van de metalen golfjes. De levensduur varieert afhankelijk van de mate van doorbuiging, temperatuur, corrosieve omstandigheden, druk en trillingen waaraan de slang wordt blootgesteld. Als gegolfde metalen slangen niet worden tegengehouden, zullen ze uitrekken wanneer ze worden blootgesteld aan een verhoogde inwendige druk. Terughoudendheid wordt geboden door een gevlochten omhulsel, dat bestaat uit een buisvormige mantel van geweven metalen draden die strak over de gegolfde metalen slang wordt aangebracht en aan elk uiteinde wordt vastgezet. Het buigen en de flexibiliteit van de metalen golfslang worden niet merkbaar beïnvloed door de draadomhulling.