Brandslang

Brandslangen

Brandslang

Functie van brandsprinklersysteem

Automatische sprinklers worden individueel geactiveerd door warmte en zijn verbonden met een netwerk van leidingen met water onder druk. Wanneer de hitte van een brand de temperatuur van de sprinkler opvoert tot de bedrijfstemperatuur (meestal 186°F – 86°C), smelt een soldeerverbinding of versplintert een met vloeistof gevulde glazen bol om de sprinkler te openen, waardoor water vrijkomt en een alarm afgaat. Door automatisch in te grijpen bij de oorsprong van een brand, voorkomen sprinklers dat een brand gevaarlijk groot wordt.

In tegenstelling tot traditionele brandbeveiligingssystemen met harde leidingen, bieden Platinflex sprinkleraansluitingen ingenieurs, architecten, aannemers en eigenaars van gebouwen een mate van veelzijdigheid die voorheen niet beschikbaar was:

– Industrieel materiaal
– Aanvaardbaar voor gebruik in een afvoerluchtplenum
– Perfect midden van de tegel en esthetische uniformiteit
– Goedgekeurd voor gebruik met roosters voor gemiddelde en zware belasting
– 100% op lekkage geteste verbindingen
– Gelast, geen o-ringen
– In hoogte verstelbaar en sproeieruitlijning
– Bewezen technologie
– Compatibiliteit plafondsysteem

De PLATINFLEX brandslang en aansluitadapter kunnen veilig worden gebruikt in brandblussystemen omdat de structuur niet wordt beïnvloed door seismische bewegingen en omdat de gevlochten slang bestand is tegen hitte en druk.