EN 14800 Gasslangen

EN14800 GASSLANGEN

EN 14800 Gasslangen

De Europese norm EN 14800 gasslangen werd voor het eerst aangenomen in 2007 om tegemoet te komen aan de behoefte aan verbeteringen van de rubberen slang die tot dan toe de meest gebruikte gasslang was. Het grote voordeel van flexibele metalen slangen ten opzichte van rubberen slangen is hun hoge thermische en brandbestendigheid en hun hoge bedrijfszekerheid. Dat was ook de belangrijkste reden om de rubberen slangen uit de competitie te halen.

Sinds de eerste pionier in 2007 zijn de EN 14800 standaard gasslangen voortdurend verbeterd en bijgewerkt. Tegenwoordig biedt het universele hoge veiligheidsnormen die kunnen worden toegepast in huishoudens in alle landen van de Europese Unie. Platinflex is primair ontworpen voor huishoudelijk gebruik en de veilige gastoevoer van het net naar de eindgebruiker had de hoogste prioriteit.

Dit type gasslang kan overal worden geïnstalleerd waar de gasdruk in het systeem lager is dan 0,5 bar, zoals op kachels (binnen/buiten), gasfornuizen en barbecues en alle soorten huishoudelijke gasapparaten. Het bestaat uit drie lagen: een roestvrijstalen gegolfde slang aan de binnenkant, bedekt met roestvrijstalen vlechtwerk in het midden (dat voorkomt en beschermt de slang tegen schade van buitenaf) en een PVC-laag die de roestvrijstalen onderdelen gedeeltelijk bedekt, wat ook corrosie voorkomt bij blootstelling aan water of chemicaliën. De hele samenstelling geeft ons een flexibele en duurzame gasslang en een veilige en gebruiksvriendelijke toepassing voor de klant.

Koppelingen en modellen van EN 14800 Gasslangen

  • Gasslang met wartelmoer en slangpilaar
  • Gasslang met BAYONET
  • Gasslang met fittings van vrouwtje naar vrouwtje | van vrouwtje naar mannetje
  • Gasslang met 90° ELBOW

De snelle, eenvoudige en goedkope installatie is ook een pluspunt.

Bovendien kan deze slang ook worden gebruikt voor aardgasaansluitingen.