Cryogene gasslangen

Cryogene gasslangen

Cryogene slangen zijn slangen die speciaal zijn ontworpen voor extreem lage temperaturen en het transport van cryogene vloeistoffen zoals vloeibare stikstof, vloeibare zuurstof en andere vloeibare gassen. Deze slangen zijn meestal gemaakt van materialen die bestand zijn tegen extreme kou en lekkage van de cryogene vloeistoffen voorkomen.

Materialen die vaak worden gebruikt voor cryogene slangen zijn roestvrij staal, PTFE (polytetrafluorethyleen) en andere hoogwaardige polymeren. De slangen zijn meerlaags om isolatie te bieden en de opbouw van statische elektriciteit te voorkomen die een vonk zou kunnen veroorzaken en de cryogene vloeistoffen zou kunnen ontsteken.

Cryogene gasslangen worden gebruikt in verschillende industrieën, zoals de medische, wetenschappelijke en industriële sector, waar cryogene vloeistoffen nodig zijn. Ze worden meestal gebruikt om cryogene vloeistoffen over te brengen van opslagtanks naar andere apparatuur en om cryogene gassen te leveren aan analytische instrumenten zoals massaspectrometers of kernspinresonantiespectrometers.

Het is belangrijk om cryogene slangen te gebruiken die geschikt zijn voor de specifieke toepassing en die goed onderhouden en geïnspecteerd worden om lekken of defecten te voorkomen die kunnen leiden tot ernstig letsel of schade.